lørdag 19. mai 2012

Pussing og lakking av soveromsgulv

I går begynte vi på pussinga av gulvet på soverommet. Det er et nytt furu gulv, som vi skal lakke eller male.




Den ny innkjøpte maskina funket bra, og Bjørn fikk dreisen på det. Minuset er at det blir stående igjen 15-20 cm ved veggen som vi må bruke mindre pussemaskin på. På dette ubehandla gulvet gikk det fort, men vil nok ta lengre tid på de andre rommene ja..
Støvsugde godt, før vi begynte lakke prossesen.









Dette så jo lovende ut, helt til vi begynte å utføre del 2 og 3 i prossesen--> nal av overskytende og poler med filler. Da forsvant jo all hvit fargen :( er litt spent på om det blir hvitere med å lakke 1-2 strøk til





Ola hjelper pappa med lakking ;)







tirsdag 15. mai 2012

Soveromsgang

I går kveld taperiserte jeg soveromsgangen, dvs den veggen som skulle det da, nesten helt alene. Kjempe gøy, og ikke så vanskelig som enkelte hevder. Jeg valgte å holde gangen lys og nøytral, så tapeten er lys grå.










Oppe på mørkloftet så legges det lister og strøm, og her fant jeg på at vi kunne kle midt fjøla i taket med tapet. Synes det ble knall tøft!








Skal se om jeg finner noen tøffe vegglamper til denne delen av mørkloftet, for her kan det bli "gjesterom" og syrom muligens til vi får bygd på huset.

I dag er det bytur, og det skal bli med en gulvslipemaskin hjem. Da vet vi hva vi skal gjøre noen dager framover. Fikk gode gulv tips på Ørland Fargehandel i går.



mandag 14. mai 2012

Smelt

Har en stund googlet på nettet etter listverk utvendig, mønepynt og rekkverk tips...Og i dag fant jeg jaggu drømmepynten :)
EKS design hadde de alt man kunne tenke seg:)
Sjekk fasaden på dette huset da...







Denne vindusinnrammingen feks:











Disse etasje skillerene:











Og ikke minst dette rekkverket:











Begynner å se stor framgang i huset nå. Mange rom er ryddet, og vi kan begynne med gulvsliping/maling snart. Har også begynt med litt elektrisk arbeide her og der. I går la Stine og jeg litt tapet på soveromsgang etter at vi hadde en tapefjernings seanse i helga:)  Listverk og hjørneklosser er også i ferd med å finne veien opp her og der. Håper bare hose, skulder og nakke begynner å bli bra snart, Har ikke tid til dette, vi vil flytte inn så fort som mulig ;)




















tirsdag 8. mai 2012

Tapetisiering i en fei

Ja nå er vi ordentlig i tapet siget ;) I går kveld, etter Bjørn var ferdig på jobb, dro vi til Ein-Haugen for å gjøre litt arbeid. Vi tapetiserte da soverommet vårt i en koksgrå tapet. Kjempe fin tapet å legge da den var så myk og medgjørlig. Ikke vanskelig heller når det ikke er rapporter å ta hensyn til.


Det er 3 meter under taket her helt opp. Gleder meg å se rommene tar form etter hvert nå, og all estetikken. Det er viktig ;)


Hannah sitt rom ble også tapetisert ferdig. Håper hun tilgir oss for å ta en annen tapet enn den hune gentlig ønsket seg. Den ble vel skarp råååsa :) Ikke like enkel tapet å legge pga overflate struktur, og masse mønster å ta hensyn til, men vi synes resultatet ble veldig fint.

Da er det 2 rom som er klar for listing, strøm og gulvmaling. Gulvmalinga gleder jeg meg utrolig til :)

Det er også påbegynt vindus innsetting nede på kjøkkenet, siste vinduet mot nord. Fant ut at det da må gjøres om litt på kjøkkentegningene, for vi har tatt for liten avstand fra hjørnet og til vinduet. Mulig at vi tenkte symmetri utenfra i fjor når vi tegnet...




mandag 7. mai 2012

Tapet på Stines rom

I går kveld jobbet vi litt i huset igjen. Skulle tapetisere soverommet vårt, men måtte spakle litt mer, så da kunne vi ikke tapetisere der..... Neste rom som var klart da, var Stine sitt. Hun valgte seg ut tapet allerede i fjor sommer, så det var vel i grunnen hennes tur ;)
Vi klarte selvsagt å glemme rapporten når vi skulle skjære på rad 2, så da måtte vi jukse litt på slutten -derav den lille flekken uten tapet. Skal vel få juksa den til tenker jeg.

Skal få lagt et rom til i kveld. Ivrer litt etter å få prøve malt et gulv, for å få sett om resultatet blir bra eller ikke.