tirsdag 7. august 2012

Mister motet

Har vært kjempe gira på dette prosjektet vårt på Ein-haugen nå i et års tid, men noen dager mister man rett og sletten piffen.... Er så lut lei negativitet og sure kommentarer, at i går diskuterte vi om vi rett og slett skal hoppe av hele prosjektet, og heller ha det godt der vi har hus selv.... Vi har nå delvis bodd på Ein-Haugen i 4-5 uker for å kunne jobbe uttover kveldene i huset. Da slipper vi å dra hjem for å legge ned ungene, og vi har fått utnyttet dagen bedre. Dette har Bjørn gjort i hele sine lange ferie, og jeg i min. Tiltross for at vi ikke prioriterer "rett" da og bare roter over alt, så har vi fått til masse synes jeg. Toalettet oppe er ferdig, soverommene til jentene og vårt soverom. Hele stua og kjøkkenet er tømt for rot, rask, planker, listverk, sagflis, sneiper, verktøy opp og ned i mente, slik at vi kunne oppholde oss i huset. En kosekrok har jeg også fått meg til, og det trengte jeg der. Vaskerommet er tømt for alskens, og på søndag ble det satt inn vindu og gjort klar for sluk. Bjørn var super flink og borret hull i kjeller muren for vann og avløp. Greit med ordentlig verktøy som man kan låne. Vi kjøpte til og med vaskeromsinnredning på IKEA i Ørebro..... Angrer meg sånn for at vi ikke kjøpte med hvit "porselens" vask, da jeg ikke har NOE lyst på en Intra vask... Men å ønske er noe annet...
Vi har også pusset ned halve stua, men mangler pussepapir, så vi venter på det. Kjøkken og stuegulv må pusses ferdig og males før kjøkkenet kommer om forhåpentligvis 14 dager. Har også valgt ut tapet til kjøkkenet, og bestemt oss for skyvedører til kjøkken og stue i stedet for vanlige dører. De vil bare være i veien allikevel i den lille gangen. Har ryddet rundt huset, klipt gress over alt og brent lassevis med rask. Ser konturene av hvordan det var en gang der nå, og vi gleder oss sånn til å få ordentlig plen og en veranda. Trodde vi skulle sette opp den i år, men.....
Gleder oss til å få lagt flis på muren i stua, og få satt inn de 2 nydelige ovnene. Den ene arver vi fra Bjørn foreldre, en etasjeovn som de har arvet selv, men som de ikke finner plass til... Synd.... ;) Den andre er en kvadratisk klebersteinsovn.

I går kveld satte vi inn do døra. Masse styr med slike gamle karmer og dører som må males og extra tilpasses ditt og datt.... Men fint det ble det... Er det lov til å si at jeg synes at toalettet med smell vakkert tro ;) I allefall synes vi det, og at de valgene vi selv gjør i huset blir veldig bra.

Vel vel, det ble et litt oppgitt innlegg fra meg i dag. Skal ta noen bilder i kveld, og oppdatere innlegget.

2 kommentarer:

 1. Hei hei.
  I første omgang har jeg tatt inn takrosetter i nettbutikken.
  Men ved hendvendelser kan jeg sende katalog og priser og man kan bestille lister ol. hos meg.
  Listene koster litt, men mine priser ligger under veil. ;-)
  Se eksempler på rosettene her :
  http://www.tinesshabbychic.com/collections/rosetter
  Klem, Tine

  SvarSlett
 2. Takk for det:) jeg kan sikkert bestille slikt via eget firma, men jeg har bare ikke funnet noen jeg har likt så langt;) tak rosettene var super lekre... Vet ikke helt om de passer på panel tak ;( må vurderes til den stua vi skal bygge på tror jeg ;)

  Masse lekkert i nettbutikken din da :) og flott blogg :)

  SvarSlett